ktagroltd.zendesk.com
  • Начало
  • Новини
  • Веган сурова домашна майонеза от авокадо и бразилски орех

Веган сурова домашна майонеза от авокадо и бразилски орех

Веган сурова домашна майонеза от авокадо и бразилски орех
14 ноември 2022

В тази статия ще ви представим как да си приготвите полезна и богата на хранителни вещества сурова майонеза, която съчетава свойствата на авокадо и бразилски орех.

Необходими продукти за приготвянето на тази полезна майонеза са:

160 гр бразилски орех

2 големи авокадо

2 скилитки чесън

Ябълков оцет за овкусяване

Начин на приготвяне:

Накиснете бразилския орех във вода за една нощ, за да омекне и да стане лесен за смилане в блендер.

Обелете авокадото и чесъна след което ги поставете в блендера заедно с накиснатия бразилски орех и ябълковия оцет, като количеството оцет се определя от гъстотата, която желаете да получите. Смелете всичко в блендера до получавамето на гъста, кремообразна смес. Получената смес охладете добре и оставете 2-3 дни да отлежи в хладилник. След всичко това можете да консумирате получената майонеза без животински продукти, сурова подходяща за хора прилагащи хранителен режим: суровоядство, както и хора, които прилагат веган хранителен режим. Необходимото време да приготвите суровата веган майонеза от авокадо и бразилски орех е 10-15 Мин.

Хранителни стойности на полученото количество от рецептата за веган сурова майонеза от авокадо и бразилски орех:

Калории 169 kcal

Общо мазнини 17 гр

Наситени мазнини 13 гр

Ненаситени мазнини 4 гр

Транс мазнини 0 гр

Холестерол 0 мг

Протеин 4 гр

Натрий 5 мг

Въглехидрати 6 гр

Фибри 4 гр

Захари 1 гр