ktagroltd.zendesk.com
В тази статия ще ви представим как да си приготвите полезна и богата на хранителни вещества сурова майонеза, която съчетава свойствата на авокадо и бразилски орех.
Необходими продукти за приготвянето на тази полезна майонеза са:
160 гр бразилски орех
2 големи авокадо
2 скилитки чесън
Ябълков оцет за овкусяване
Начин на приготвяне:
Накиснете бразилския орех във вода за една нощ, за да омекне и да стане лесен за смилане в блендер.
Обелете авокадото и чесъна след което ги поставете в блендера заедно с накиснатия бразилски орех и ябълковия оцет, като количеството оцет се определя от гъстотата, която желаете да получите. Смелете всичко в блендера до получавамето на гъста, кремообразна смес. Получената смес охладете добре и оставете 2-3 дни да отлежи в хладилник. След всичко това можете да консумирате получената майонеза без животински продукти, сурова подходяща за хора прилагащи хранителен режим: суровоядство, както и хора, които прилагат веган хранителен режим. Необходимото време да приготвите суровата веган майонеза от авокадо и бразилски орех е 10-15 Мин.
Хранителни стойности на полученото количество от рецептата за веган сурова майонеза от авокадо и бразилски орех:
Калории 169 kcal
Общо мазнини 17 гр
Наситени мазнини 13 гр
Ненаситени мазнини 4 гр
Транс мазнини 0 гр
Холестерол 0 мг
Протеин 4 гр
Натрий 5 мг
Въглехидрати 6 гр
Фибри 4 гр
Захари 1 гр