ktagroltd.zendesk.com

Домашен веган сос от кашу

Домашен веган сос от кашу
29 януари 2022

Без значение дали сте веган или вегетарианец, суровояд или просто искате да заместите млечните продукти и глутена в ежедневното си хранене, можете да постигнете всичко това в рамките на 15 минути в домашни условия с продукти, които можете да набавите от най-близкия супермаркет.

Необходими продукти за нашия домашен веган сос с кашу са:

Чаена чаша кашу цяло или натрошено, ние бихме избрали натрошено, поради това че ще го пасираме и не ни е необходимо да плащаме по-висока цена за цяло кашу.

Тамари соев сос или безглутенов соев сос - една чаена лъжица. Ако сте склонни да направите компромис със съдържанието на глутен във вашия сос можете просто да използвате обикновен соев сос.

Магданоз - една връзка, като е необходимо да отделите и използвате само листата на магданоза.

Зехтин екстра върджин една супена лъжица.

Прясно изцеден Лимонов сок или ябълков оцет една супена лъжица.

Щипка сол на вкус

Вида - половин чаена чаша.

След като се уверите, че сте набавили всички необходими продукти добавете всички описани продукти в блендер или кухненски робот. Разбийте до получаване на сос с гладка структура. Някой от най-добрите готвачи накисват кашуто няколко часа преди приготвяне на соса, но в домашни условия повечето хора нямат време да изчакват и искат да приготвят храната си бързо. 
Получения сос е със светлозелен цвят и гладка текстура и би получил много добър вкус при съхранение в хладилник от 3 до 4 дни, ако разполагате с време и търпение. Към соса някой шеф готвачи биха заместили магданоза с пресен кориандър, но това е само за тези на които им допада вкуса на пресен кориандър.

Получения сос е с невероятен богат вкус и е подходящ за добавка към ястия и салати като зеле, ряпа, моркови, сандвичи, варива и други ястия. 

Препоръчителнато количество за сервиране на ястието е две до три супени лъжици кум порция.

Хранителните стойности за тази препоръчителна стойност за сервиране са:

Калории 81 Кcal

Протеини 3 грама

Въглехидрати 4 грама

Мазнини 6.9 грама