ktagroltd.zendesk.com
Черен сусам, суров.
Черния сусам се култивира от хиляди години. Произвеждат предимно в Азия, въпреки че бързо набират популярност по целия свят. Семената от черен сусам са особено богат източник на макроминерали и микроелементи. По-високият прием на макроминерали като калций и магнезий в черният сусам предотвратява рискови фактори за сърдечни заболявания, особено високо кръвно налягане. Той е и изтник на желязото, мед и манган, които са важни за регулирането на метаболизма, функционирането на клетките и имунната система, както и за циркулацията на кислород в тялото.
Семената от черен сусам са подходящи за здравословно хранене, както и за вегани и вегетарианци, така могат да бъдат консумирани от хора спазващи хранителен режим на суровоядство.
Хранителни стойности на 100 гр черен сусам: