ktagroltd.zendesk.com
Турон е много стар сладкиш от арабски произход. Твърди се, че маорите са изобретили турон преди повече от 500 години в Джиджона, малко градче на около 30 мили на север от Аликанте (Испания). Той е често консумиран по Коледа в Испания, но полследно време набира популярност и удома.
[Διαβάστε περισσότερα]Скъпи приятели, искрено се радваме на интереса Ви към рецептите които споделяме, затова днес решихме да Ви споделим една специална рецепта за тахан от черен сусам. Черения сусам е особено богат източник на макроминерали и микроелементи. Той е и добър изтник на желязо, мед и манган, които са важни за регулирането на метаболизма, функционирането на клетките и имунната система, както и за циркулацията на кислород в тялото.
[Διαβάστε περισσότερα]С наближаването на празниците, трапезата става все по-отрупана, изкущенията все по-големи, а желанието за нови вкусни сладкиши се утроява! Ако и вие искате да пробвате да направите нещо ново, то тествайте наша рецепта за пай с пекан. Там където виждате нещо, което не ви допада го заместете с по-здравословна алтернатива и тка ще си освободите място за повече тестване на нови рецепти, защото този месец и декември ще споделяме не по една месечно, а по две!
[Διαβάστε περισσότερα]Киноата е богата на протеини, фибри и основни витамини и минерали като магнезий, желязо, калий и витамини от група В. Тя съдържа всички девет незаменими аминокиселини, което я прави пълен източник на протеини, необичаен за растителна храна. Затова и днес сме Ви подготвили една вкусна рецепта с киноа и бадеми.
[Διαβάστε περισσότερα]Есента е идеалното време да дадете на тялото си хранителен тласък, а суровите ядки са отлично допълнение към вашата сезонна диета! Богати на хранителни вещества – пълни със здравословни мазнини, протеини и основни витамини, суровите ядки ви помагат да останете енергични и сити през по-хладните дни.
[Διαβάστε περισσότερα]Как да си приготвим вкусен печен нахут, който да комбинираме с летни напитки или който просто може да ни бъде разнообразна храна ако искаме нещо ново, но и здравословно!
[Διαβάστε περισσότερα]Ако обичате шоколад с ядки, можете да си го приготвите и в домашни условия. Вкусът на домашния шоколад с ядки е незаменим. В тази рецепта ще Ви покажем колко лесно можете да приготвяте лесни и полезни вкусотии удома!
[Διαβάστε περισσότερα]Бадемовото брашно е познато със своите полезни съставки и като цяло бадемите са отличен избор като част от диета с нисък гликемичен индекс при диабет. Четвърт чаша от брашното осигурява 40% от препоръчителния дневен прием на витамин Е. То също е добър източник на фолиева киселина и Витамин B3 и в състава му влизат някои ключови за здравето на костите минерали – калий, фосфор, калций и цинк.
[Διαβάστε περισσότερα]Как да приготвим вкусни домашни крекери със семена, които да са неустоими за хапване за цялото семейство?
[Διαβάστε περισσότερα]Скъпи прители, специално за Вас сме подготвили книжка с ТОП 10 рецепти със семена и ядки!
[Διαβάστε περισσότερα]Консумацията на макадамия може да повлияе положително състоянията на метаболитен синдром като висока кръвна захар, високо кръвно налягане, високи нива на триглицериди, недостатъчни нива на HDL холестерол. А как да си направите мляко от нея?
[Διαβάστε περισσότερα]Как да си приготвите вкъщи сурова веган майонеза от бразилски орех и авокадо. Авокадото и бразилският орех са най-богатите на хранителни вещества храни и се комбинират отлично като вкус и хранителен състав.
[Διαβάστε περισσότερα]Какво е френски макарон? Френски макарон рецепта.
[Διαβάστε περισσότερα]Марципанът е продукт, който всички свързват с бадемите. Произхода на марципана е много оспорвана тема. Предполагаемите откриватели на марципана се считат Китай, Близкия Изток, Германия и Унгария. Лично на нас марципана ни е познат като немски продукт съдържащ бадеми, захар и яйчни белтъци.
[Διαβάστε περισσότερα]Как да си приготвим домашно фъстъчено масло? За какво се използва фъстъченото масло? На тези въпроси ще отговорим в тази статия и ще трансформираме представата ви за фъстъците, които основно познаваме като ядки, които хрупаме когато сме гладни, изпечени със сол.
[Διαβάστε περισσότερα]Как можете да си направите домашен веган сос от кашу за по-малко от 15 минути в домашни условия, който сос не съдържа никакви животински продукти, не съдържа глутен и е перфектната добавка към вашето ястие или салата. Веган сос от кашу е много подходящ да замести консумацията на млечни и яйчни продукти в дневния ви хранителен режим.
[Διαβάστε περισσότερα]Един от може би най-популярните сосове в света е песто. Много лесно можете да приготвите сами сос песто в няколко лесни стъпки. Приготвянето на този емблематичен сос песто е лесно, като се комбинират босилек, ядки, чесън и зехтин. В рамките на няколко минути можете да приготвите сами вкъщи уникалния сос песто за салати, пица, пиле и паста, без да се изискват умения на професионален шеф готвач.
[Διαβάστε περισσότερα]