ktagroltd.zendesk.com

Ιστολόγιο

4 Δεκέμβριος 2024
Коледен Турон

Турон е много стар сладкиш от арабски произход. Твърди се, че маорите са изобретили турон преди повече от 500 години в Джиджона, малко градче на около 30 мили на север от Аликанте (Испания). Той е често консумиран по Коледа в Испания, но полследно време набира популярност и удома.

[Διαβάστε περισσότερα]
14 Νοέμβριος 2024
Рецепта за тахан от черен сусам

Скъпи приятели, искрено се радваме на интереса Ви към рецептите които споделяме, затова днес решихме да Ви споделим една специална рецепта за тахан от черен сусам. Черения сусам е особено богат източник на макроминерали и микроелементи. Той е и добър изтник на желязо, мед и манган, които са важни за регулирането на метаболизма, функционирането на клетките и имунната система, както и за циркулацията на кислород в тялото.

[Διαβάστε περισσότερα]
6 Νοέμβριος 2024
Пай с пекан

С наближаването на празниците, трапезата става все по-отрупана, изкущенията все по-големи, а желанието за нови вкусни сладкиши се утроява! Ако и вие искате да пробвате да направите нещо ново, то тествайте наша рецепта за пай с пекан. Там където виждате нещо, което не ви допада го заместете с по-здравословна алтернатива и тка ще си освободите място за повече тестване на нови рецепти, защото този месец и декември ще споделяме не по една месечно, а по две!

[Διαβάστε περισσότερα]
18 Οκτώβριος 2024
Кинoa c бaдeми

Киноата е богата на протеини, фибри и основни витамини и минерали като магнезий, желязо, калий и витамини от група В. Тя съдържа всички девет незаменими аминокиселини, което я прави пълен източник на протеини, необичаен за растителна храна. Затова и днес сме Ви подготвили една вкусна рецепта с киноа и бадеми.

[Διαβάστε περισσότερα]
16 Σεπτέμβριος 2024
Предястие с фъстъци и мед

Есента е идеалното време да дадете на тялото си хранителен тласък, а суровите ядки са отлично допълнение към вашата сезонна диета! Богати на хранителни вещества – пълни със здравословни мазнини, протеини и основни витамини, суровите ядки ви помагат да останете енергични и сити през по-хладните дни.

[Διαβάστε περισσότερα]
13 Αύγουστος 2024
Рецепта за печен нахут

Как да си приготвим вкусен печен нахут, който да комбинираме с летни напитки или който просто може да ни бъде разнообразна храна ако искаме нещо ново, но и здравословно!

[Διαβάστε περισσότερα]
16 Ιούλιος 2024
Домашен шоколад с ядки

Ако обичате шоколад с ядки, можете да си го приготвите и в домашни условия. Вкусът на домашния шоколад с ядки е незаменим. В тази рецепта ще Ви покажем колко лесно можете да приготвяте лесни и полезни вкусотии удома!

[Διαβάστε περισσότερα]
13 Ιούνιος 2024
Кето хляб с бадемово брашно

Бадемовото брашно е познато със своите полезни съставки и като цяло бадемите са отличен избор като част от диета с нисък гликемичен индекс при диабет. Четвърт чаша от брашното осигурява 40% от препоръчителния дневен прием на витамин Е. То също е добър източник на фолиева киселина и Витамин B3 и в състава му влизат някои ключови за здравето на костите минерали – калий, фосфор, калций и цинк.

[Διαβάστε περισσότερα]
12 Μάιος 2024
Крекери със семена

Как да приготвим вкусни домашни крекери със семена, които да са неустоими за хапване за цялото семейство?

[Διαβάστε περισσότερα]
12 Απρίλιος 2024
Рецепти с ядки и семена

Скъпи прители, специално за Вас сме подготвили книжка с ТОП 10 рецепти със семена и ядки!

[Διαβάστε περισσότερα]
4 Μάρτιος 2024
Как да си направим мляко от макадамия?

Консумацията на макадамия може да повлияе положително състоянията на метаболитен синдром като висока кръвна захар, високо кръвно налягане, високи нива на триглицериди, недостатъчни нива на HDL холестерол. А как да си направите мляко от нея?

[Διαβάστε περισσότερα]
14 Νοέμβριος 2022
Веган сурова домашна майонеза от авокадо и бразилски орех

Как да си приготвите вкъщи сурова веган майонеза от бразилски орех и авокадо. Авокадото и бразилският орех са най-богатите на хранителни вещества храни и се комбинират отлично като вкус и хранителен състав.

[Διαβάστε περισσότερα]
13 Νοέμβριος 2022
Френски макарон

Какво е френски макарон? Френски макарон рецепта.

[Διαβάστε περισσότερα]
31 Ιανουάριος 2022
Марципан, що е то?

Марципанът е продукт, който всички свързват с бадемите. Произхода на марципана е много оспорвана тема. Предполагаемите откриватели на марципана се считат Китай, Близкия Изток, Германия и Унгария. Лично на нас марципана ни е познат като немски продукт съдържащ бадеми, захар и яйчни белтъци.

[Διαβάστε περισσότερα]
30 Ιανουάριος 2022
Домашно фъстъчено масло

Как да си приготвим домашно фъстъчено масло? За какво се използва фъстъченото масло? На тези въпроси ще отговорим в тази статия и ще трансформираме представата ви за фъстъците, които основно познаваме като ядки, които хрупаме когато сме гладни, изпечени със сол.

[Διαβάστε περισσότερα]
29 Ιανουάριος 2022
Домашен веган сос от кашу

Как можете да си направите домашен веган сос от кашу за по-малко от 15 минути в домашни условия, който сос не съдържа никакви животински продукти, не съдържа глутен и е перфектната добавка към вашето ястие или салата. Веган сос от кашу е много подходящ да замести консумацията на млечни и яйчни продукти в дневния ви хранителен режим.

[Διαβάστε περισσότερα]
28 Ιανουάριος 2022
Домашен сос песто с босилек

Един от може би най-популярните сосове в света е песто. Много лесно можете да приготвите сами сос песто в няколко лесни стъпки. Приготвянето на този емблематичен сос песто е лесно, като се комбинират босилек, ядки, чесън и зехтин. В рамките на няколко минути можете да приготвите сами вкъщи уникалния сос песто за салати, пица, пиле и паста, без да се изискват умения на професионален шеф готвач.

[Διαβάστε περισσότερα]