Домашен сладолед от шам фъстък

Необходими Продукти:
- шам фъстък - 200 гр.
- йогурт или скир - 300 гр.
- мед, еритритол или какъвто подладител предпочитате - на вкус
- филирани бадеми за украса
Начин на приготвяне:
Предварително накиснете във вода за една нощ всичките шам фъстъци. На следващия ден накистатия шам фъстък се пасира до хомогенна смес и се добавят йогурта и подсладителя избран от вас. Количеството на подсладителя е на вкус, опитвайте след разбиването. Оставяте във фризера поне за една нощ, за да стегне във фирмички или както пожелаете. Можете да сервите на топки и да добавите към филираните бадеми и мента към украсата.
Здравословно Ладу
Ладу (или „ладду“, „ladoo“) е традиционен индийски десерт, който произхожда от Южна Азия, по-специално от Индия. Индия е родината на ладу и там той съществува от над 2000 години. Смята се, че първоначално е бил използван не просто като сладкиш, а като лечебна смес от билки, ядки и подправки, използвана в аюрведичната медицина. С времето рецептите се трансформирали и станали сладки, символични и ритуални. Днес ладу е неизменна част от индуистки празници, сватби, религиозни церемонии и фестивали, като Дивали.
[Διαβάστε περισσότερα]КОЗУНАК С БАДЕМОВО БРАШНО
Възприет в християнството от юдеизма като символ на благоразположението и плодовитостта- козунакът е така любим на всички ни особено в България, където без козунак за Великден, не се сяда! Как обаче д ако направим здравословен? Опитайте с бадемово брашно, ето и рецептата:
[Διαβάστε περισσότερα]Домашни курабии с овесени ядки БЕЗ ЗАХАР
Когато искаме да се поглезим с нещо вкусно, без да нарушава здравословния си начин на живот и без да приемаме излишни хидрогенирани мазнини и др. тогава идва ред на домашно приготвените курабии с овесени ядки! Вижте рецептата тук:
[Διαβάστε περισσότερα]Брауни с пекан и мента
Рецептата ни днес е освен здравословна и кето, защото съдържа и бадемово брашно. Можете да следите десертите и рецептите, които предоставяме всеки месец. Ще се радваме да ни споделяте какво се е получило.
[Διαβάστε περισσότερα]Бисквити с шоколад и макадамия
Една рецепта с цели 125 рама от прекрасната и полезна ядка макадамия . Един съвет - ако в нашите рецепри видите "захар" не забравяйте, че можете да я замените са повече полезност например с мед, кокосова захар, или заместител - еритритол.
[Διαβάστε περισσότερα]Дубайски шоколад
С последният ни блог за тази годината искаме да Ви пожелаем Весела Коледа и нека Рождество Христово донесе на вас и вашите семейства радост и смях, спокойствие и мир, които да намерят продължението си в здрава и просперираща Нова година. Преживейте една наистина вълшебна Коледа, заредете се с щастливи емоции и нека заедно и по-силни посрещнем Новата 2025 година!
[Διαβάστε περισσότερα]Коледен Турон
Турон е много стар сладкиш от арабски произход. Твърди се, че маорите са изобретили турон преди повече от 500 години в Джиджона, малко градче на около 30 мили на север от Аликанте (Испания). Той е често консумиран по Коледа в Испания, но полследно време набира популярност и удома.
[Διαβάστε περισσότερα]Рецепта за тахан от черен сусам
Скъпи приятели, искрено се радваме на интереса Ви към рецептите които споделяме, затова днес решихме да Ви споделим една специална рецепта за тахан от черен сусам. Черения сусам е особено богат източник на макроминерали и микроелементи. Той е и добър изтник на желязо, мед и манган, които са важни за регулирането на метаболизма, функционирането на клетките и имунната система, както и за циркулацията на кислород в тялото.
[Διαβάστε περισσότερα]Пай с пекан
С наближаването на празниците, трапезата става все по-отрупана, изкущенията все по-големи, а желанието за нови вкусни сладкиши се утроява! Ако и вие искате да пробвате да направите нещо ново, то тествайте наша рецепта за пай с пекан. Там където виждате нещо, което не ви допада го заместете с по-здравословна алтернатива и тка ще си освободите място за повече тестване на нови рецепти, защото този месец и декември ще споделяме не по една месечно, а по две!
[Διαβάστε περισσότερα]Кинoa c бaдeми
Киноата е богата на протеини, фибри и основни витамини и минерали като магнезий, желязо, калий и витамини от група В. Тя съдържа всички девет незаменими аминокиселини, което я прави пълен източник на протеини, необичаен за растителна храна. Затова и днес сме Ви подготвили една вкусна рецепта с киноа и бадеми.
[Διαβάστε περισσότερα]Предястие с фъстъци и мед
Есента е идеалното време да дадете на тялото си хранителен тласък, а суровите ядки са отлично допълнение към вашата сезонна диета! Богати на хранителни вещества – пълни със здравословни мазнини, протеини и основни витамини, суровите ядки ви помагат да останете енергични и сити през по-хладните дни.
[Διαβάστε περισσότερα]Рецепта за печен нахут
Как да си приготвим вкусен печен нахут, който да комбинираме с летни напитки или който просто може да ни бъде разнообразна храна ако искаме нещо ново, но и здравословно!
[Διαβάστε περισσότερα]Домашен шоколад с ядки
Ако обичате шоколад с ядки, можете да си го приготвите и в домашни условия. Вкусът на домашния шоколад с ядки е незаменим. В тази рецепта ще Ви покажем колко лесно можете да приготвяте лесни и полезни вкусотии удома!
[Διαβάστε περισσότερα]Кето хляб с бадемово брашно
Бадемовото брашно е познато със своите полезни съставки и като цяло бадемите са отличен избор като част от диета с нисък гликемичен индекс при диабет. Четвърт чаша от брашното осигурява 40% от препоръчителния дневен прием на витамин Е. То също е добър източник на фолиева киселина и Витамин B3 и в състава му влизат някои ключови за здравето на костите минерали – калий, фосфор, калций и цинк.
[Διαβάστε περισσότερα]Крекери със семена
Как да приготвим вкусни домашни крекери със семена, които да са неустоими за хапване за цялото семейство?
[Διαβάστε περισσότερα]Рецепти с ядки и семена
Скъпи прители, специално за Вас сме подготвили книжка с ТОП 10 рецепти със семена и ядки!
[Διαβάστε περισσότερα]Как да си направим мляко от макадамия?
Консумацията на макадамия може да повлияе положително състоянията на метаболитен синдром като висока кръвна захар, високо кръвно налягане, високи нива на триглицериди, недостатъчни нива на HDL холестерол. А как да си направите мляко от нея?
[Διαβάστε περισσότερα]Веган сурова домашна майонеза от авокадо и бразилски орех
Как да си приготвите вкъщи сурова веган майонеза от бразилски орех и авокадо. Авокадото и бразилският орех са най-богатите на хранителни вещества храни и се комбинират отлично като вкус и хранителен състав.
[Διαβάστε περισσότερα]Френски макарон
Какво е френски макарон? Френски макарон рецепта.
[Διαβάστε περισσότερα]Марципан, що е то?
Марципанът е продукт, който всички свързват с бадемите. Произхода на марципана е много оспорвана тема. Предполагаемите откриватели на марципана се считат Китай, Близкия Изток, Германия и Унгария. Лично на нас марципана ни е познат като немски продукт съдържащ бадеми, захар и яйчни белтъци.
[Διαβάστε περισσότερα]Домашно фъстъчено масло
Как да си приготвим домашно фъстъчено масло? За какво се използва фъстъченото масло? На тези въпроси ще отговорим в тази статия и ще трансформираме представата ви за фъстъците, които основно познаваме като ядки, които хрупаме когато сме гладни, изпечени със сол.
[Διαβάστε περισσότερα]Домашен веган сос от кашу
Как можете да си направите домашен веган сос от кашу за по-малко от 15 минути в домашни условия, който сос не съдържа никакви животински продукти, не съдържа глутен и е перфектната добавка към вашето ястие или салата. Веган сос от кашу е много подходящ да замести консумацията на млечни и яйчни продукти в дневния ви хранителен режим.
[Διαβάστε περισσότερα]Домашен сос песто с босилек
Един от може би най-популярните сосове в света е песто. Много лесно можете да приготвите сами сос песто в няколко лесни стъпки. Приготвянето на този емблематичен сос песто е лесно, като се комбинират босилек, ядки, чесън и зехтин. В рамките на няколко минути можете да приготвите сами вкъщи уникалния сос песто за салати, пица, пиле и паста, без да се изискват умения на професионален шеф готвач.
[Διαβάστε περισσότερα]