Крекери със семена

За тази рецепта ще Ви трябват : 1 чаша овесени ядки, ¾ чаша сурови тиквени семки , ⅓ чаша сурови слънчогледови семки, ⅓ чаша сусам, 3 супени лъжици семена от чиа, 3 супени лъжици маково семе, 1 чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица плюс 1 чаена лъжичка растително масло, 1 супена лъжица мед
Как да приготвите крекерите? - Първо загрейте фурната до 190° градуса. Смесете овесени ядки, тиквени семки, слънчогледови семки, сусамови семена, семена от чиа, маково семе и солта в голяма купа. Разбъркайте маслото, меда и ¾ чаша вода със стайна температура в друга купа. Изсипете течността от купата с меда върху сместта с овесените ядки и разбъркайте много добре. Оставете да престои 10 минути, така сместа ще абсорбира водата и ще се сгъсти.
След това формете от сместа топка, която да сложете между два листа хартия за печене, така ще Ви по лесно да я натиснете с точилка и да оформите плоска форма.
Печете крекерите до златисто кафяво около краищата, 15–20 минути. Извадете ги от фурната и внимателно ги обърнете да се пекат от другата страна, като сложите хартия за печене отгоре и захлупвайки обръщате. От другата страна също печете до златисто кафяво около ръбовете, 15–20 минути. Оставете да изстине върху тавата за печене, след което начупете на парчета с ръце.
Всички семена, от които имате нужда в рецептата и дори повече - ще намерите при нас!
Здравословно Ладу
Ладу (или „ладду“, „ladoo“) е традиционен индийски десерт, който произхожда от Южна Азия, по-специално от Индия. Индия е родината на ладу и там той съществува от над 2000 години. Смята се, че първоначално е бил използван не просто като сладкиш, а като лечебна смес от билки, ядки и подправки, използвана в аюрведичната медицина. С времето рецептите се трансформирали и станали сладки, символични и ритуални. Днес ладу е неизменна част от индуистки празници, сватби, религиозни церемонии и фестивали, като Дивали.
[прочети още]Домашен сладолед от шам фъстък
Лятото вече чука на вратата и е време за домашни сладоледени десерти. Тази рецепта за сладолед е толкова лесна и освежаваща, че можете да я приготвите дори заедно с децата си.
[прочети още]КОЗУНАК С БАДЕМОВО БРАШНО
Възприет в християнството от юдеизма като символ на благоразположението и плодовитостта- козунакът е така любим на всички ни особено в България, където без козунак за Великден, не се сяда! Как обаче д ако направим здравословен? Опитайте с бадемово брашно, ето и рецептата:
[прочети още]Домашни курабии с овесени ядки БЕЗ ЗАХАР
Когато искаме да се поглезим с нещо вкусно, без да нарушава здравословния си начин на живот и без да приемаме излишни хидрогенирани мазнини и др. тогава идва ред на домашно приготвените курабии с овесени ядки! Вижте рецептата тук:
[прочети още]Брауни с пекан и мента
Рецептата ни днес е освен здравословна и кето, защото съдържа и бадемово брашно. Можете да следите десертите и рецептите, които предоставяме всеки месец. Ще се радваме да ни споделяте какво се е получило.
[прочети още]Бисквити с шоколад и макадамия
Една рецепта с цели 125 рама от прекрасната и полезна ядка макадамия . Един съвет - ако в нашите рецепри видите "захар" не забравяйте, че можете да я замените са повече полезност например с мед, кокосова захар, или заместител - еритритол.
[прочети още]Дубайски шоколад
С последният ни блог за тази годината искаме да Ви пожелаем Весела Коледа и нека Рождество Христово донесе на вас и вашите семейства радост и смях, спокойствие и мир, които да намерят продължението си в здрава и просперираща Нова година. Преживейте една наистина вълшебна Коледа, заредете се с щастливи емоции и нека заедно и по-силни посрещнем Новата 2025 година!
[прочети още]Коледен Турон
Турон е много стар сладкиш от арабски произход. Твърди се, че маорите са изобретили турон преди повече от 500 години в Джиджона, малко градче на около 30 мили на север от Аликанте (Испания). Той е често консумиран по Коледа в Испания, но полследно време набира популярност и удома.
[прочети още]Рецепта за тахан от черен сусам
Скъпи приятели, искрено се радваме на интереса Ви към рецептите които споделяме, затова днес решихме да Ви споделим една специална рецепта за тахан от черен сусам. Черения сусам е особено богат източник на макроминерали и микроелементи. Той е и добър изтник на желязо, мед и манган, които са важни за регулирането на метаболизма, функционирането на клетките и имунната система, както и за циркулацията на кислород в тялото.
[прочети още]Пай с пекан
С наближаването на празниците, трапезата става все по-отрупана, изкущенията все по-големи, а желанието за нови вкусни сладкиши се утроява! Ако и вие искате да пробвате да направите нещо ново, то тествайте наша рецепта за пай с пекан. Там където виждате нещо, което не ви допада го заместете с по-здравословна алтернатива и тка ще си освободите място за повече тестване на нови рецепти, защото този месец и декември ще споделяме не по една месечно, а по две!
[прочети още]Кинoa c бaдeми
Киноата е богата на протеини, фибри и основни витамини и минерали като магнезий, желязо, калий и витамини от група В. Тя съдържа всички девет незаменими аминокиселини, което я прави пълен източник на протеини, необичаен за растителна храна. Затова и днес сме Ви подготвили една вкусна рецепта с киноа и бадеми.
[прочети още]Предястие с фъстъци и мед
Есента е идеалното време да дадете на тялото си хранителен тласък, а суровите ядки са отлично допълнение към вашата сезонна диета! Богати на хранителни вещества – пълни със здравословни мазнини, протеини и основни витамини, суровите ядки ви помагат да останете енергични и сити през по-хладните дни.
[прочети още]Рецепта за печен нахут
Как да си приготвим вкусен печен нахут, който да комбинираме с летни напитки или който просто може да ни бъде разнообразна храна ако искаме нещо ново, но и здравословно!
[прочети още]Домашен шоколад с ядки
Ако обичате шоколад с ядки, можете да си го приготвите и в домашни условия. Вкусът на домашния шоколад с ядки е незаменим. В тази рецепта ще Ви покажем колко лесно можете да приготвяте лесни и полезни вкусотии удома!
[прочети още]Кето хляб с бадемово брашно
Бадемовото брашно е познато със своите полезни съставки и като цяло бадемите са отличен избор като част от диета с нисък гликемичен индекс при диабет. Четвърт чаша от брашното осигурява 40% от препоръчителния дневен прием на витамин Е. То също е добър източник на фолиева киселина и Витамин B3 и в състава му влизат някои ключови за здравето на костите минерали – калий, фосфор, калций и цинк.
[прочети още]Рецепти с ядки и семена
Скъпи прители, специално за Вас сме подготвили книжка с ТОП 10 рецепти със семена и ядки!
[прочети още]Как да си направим мляко от макадамия?
Консумацията на макадамия може да повлияе положително състоянията на метаболитен синдром като висока кръвна захар, високо кръвно налягане, високи нива на триглицериди, недостатъчни нива на HDL холестерол. А как да си направите мляко от нея?
[прочети още]Веган сурова домашна майонеза от авокадо и бразилски орех
Как да си приготвите вкъщи сурова веган майонеза от бразилски орех и авокадо. Авокадото и бразилският орех са най-богатите на хранителни вещества храни и се комбинират отлично като вкус и хранителен състав.
[прочети още]Марципан, що е то?
Марципанът е продукт, който всички свързват с бадемите. Произхода на марципана е много оспорвана тема. Предполагаемите откриватели на марципана се считат Китай, Близкия Изток, Германия и Унгария. Лично на нас марципана ни е познат като немски продукт съдържащ бадеми, захар и яйчни белтъци.
[прочети още]Домашно фъстъчено масло
Как да си приготвим домашно фъстъчено масло? За какво се използва фъстъченото масло? На тези въпроси ще отговорим в тази статия и ще трансформираме представата ви за фъстъците, които основно познаваме като ядки, които хрупаме когато сме гладни, изпечени със сол.
[прочети още]Домашен веган сос от кашу
Как можете да си направите домашен веган сос от кашу за по-малко от 15 минути в домашни условия, който сос не съдържа никакви животински продукти, не съдържа глутен и е перфектната добавка към вашето ястие или салата. Веган сос от кашу е много подходящ да замести консумацията на млечни и яйчни продукти в дневния ви хранителен режим.
[прочети още]Домашен сос песто с босилек
Един от може би най-популярните сосове в света е песто. Много лесно можете да приготвите сами сос песто в няколко лесни стъпки. Приготвянето на този емблематичен сос песто е лесно, като се комбинират босилек, ядки, чесън и зехтин. В рамките на няколко минути можете да приготвите сами вкъщи уникалния сос песто за салати, пица, пиле и паста, без да се изискват умения на професионален шеф готвач.
[прочети още]