ktagroltd.zendesk.com
За тази рецепта ще Ви трябват : 1 чаша овесени ядки, ¾ чаша сурови тиквени семки , ⅓ чаша сурови слънчогледови семки, ⅓ чаша сусам, 3 супени лъжици семена от чиа, 3 супени лъжици маково семе, 1 чаена лъжичка сол, 1 супена лъжица плюс 1 чаена лъжичка растително масло, 1 супена лъжица мед
Как да приготвите крекерите? - Първо загрейте фурната до 190° градуса. Смесете овесени ядки, тиквени семки, слънчогледови семки, сусамови семена, семена от чиа, маково семе и солта в голяма купа. Разбъркайте маслото, меда и ¾ чаша вода със стайна температура в друга купа. Изсипете течността от купата с меда върху сместта с овесените ядки и разбъркайте много добре. Оставете да престои 10 минути, така сместа ще абсорбира водата и ще се сгъсти.
След това формете от сместа топка, която да сложете между два листа хартия за печене, така ще Ви по лесно да я натиснете с точилка и да оформите плоска форма.
Печете крекерите до златисто кафяво около краищата, 15–20 минути. Извадете ги от фурната и внимателно ги обърнете да се пекат от другата страна, като сложите хартия за печене отгоре и захлупвайки обръщате. От другата страна също печете до златисто кафяво около ръбовете, 15–20 минути. Оставете да изстине върху тавата за печене, след което начупете на парчета с ръце.
Всички семена, от които имате нужда в рецептата и дори повече - ще намерите при нас!