4 март 2024
Консумацията на макадамия може да повлияе положително състоянията на метаболитен синдром като висока кръвна захар, високо кръвно налягане, високи нива на триглицериди, недостатъчни нива на HDL холестерол. Продължителната, но умерена консумация на макадамия, оказва положително влияние при регулиране на кръвната захар. Съдържанието на палмитолеинова киселина - Омега 7 - повишава инсулиновата чувствителност на организма.
Макадамията е доста вкусна и е богат източник на протеини, витамини от група Б, витамин А, желязо и манган.
Затова днес искаме да споделим с Вас, рецепта за мляко от тази страхотна ядка!
Какво ще Ви е необходимо?
125 гр. сурови ядки макадамия
1 1⁄4 ч.л хималайска сол
720 мл филтрирана или минерална вода + купа вода за
накисване
1 ч.л ванилия
2 с.л кленов сироп
Как се приготвя?
Накиснете макадамията в голяма купа вода с 1 с.л сол за около
5 часа. Изплакнете и подсушете много добре ядките, след това
ги поставете в блендера заедно с 720 мл. вода и 1⁄4 ч.л сол .
Блендирайте около една минута или докато не получите
видимо мляко. Опитайте и по желание добавете ванилия и
кленов сироп. Млякото може да прецедите и да съхранявате в
хладилник до 2-3 дни.
Не забравяйте, за да е максимално полезно действието на млякото го консумирайте с усмивка и приятна компания!