ktagroltd.zendesk.com

КОЗУНАК С БАДЕМОВО БРАШНО

КОЗУНАК С БАДЕМОВО БРАШНО
15 април 2025

Необходими Продукти:

  • 2 чаши -260 г бадемово брашно
  • ½ чаша -50 г нишесте
  • 1/2 чаша -70 г  подсладител, който си пасва с вашият режим на хранене
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ¼ ч.л. сол
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 2 големи яйца + 1 жълтък
  • ½ чаша кокосово мляко (или мляко по избор)
  • 1 настъргана кора от лимон или портокал
  • 100 мл мармалад по избор
  • За декорацията : около 30 г филирани бадеми

Начин на приготвяне:

Смесете в купа 200 грама от бадемовото брашно, нишестето и бакпулвера и солта. Разбийте добре яйцата и жълтъка със подсладителя избран от вас. Добавете ванилията, кокосовото мляко и изсипете течните съставки към сухите и разбъркайте много добре. Прибавете на части остатъка от бадемовото брашно. Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете форма за кекс с хартия за печене и я намажете обилно с масло или нещо, което да му попречи да залепне и изсипете половината тесто във формата. След това наръсете с мармалада и добавете другата половина. Изпечете 45 минути до суха клечка, като след първите 30 минути покрийте отгоре с хартия.

Намажете козунака с белтък и наръсете с филирани бадеми .

Охладете козунака напълно, преди да го разрежете.

Добър апетит!