ktagroltd.zendesk.com
Рецепта за тахан от черен сусам Скъпи приятели, искрено се радваме на интереса Ви към рецептите които споделяме, затова днес решихме да Ви споделим една специална рецепта за тахан от черен сусам. Ето я нея:
Необходими са Ви само три съставки черен сусам около 2 ч.ч. на зърна, кокосово масло около 2 с.л. или ако не разполагате можете да го заместите със сусамово олио и последната съставка е подсладител по Ваше желание.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сложете сусамовите зърна във високоскоростен блендер или кухненски робот. Започнете да смилате, докато станат на брашно и постепенно сместа започне да лепка. Добавете олиото и подсладителя и продължете да смилате, докато не получите гладка, хомогенна смес. След, като сте готови, изсипете тахана в подходящи бурканчета или други съдове и съхранявайте на хладно.
Когато искаме да се поглезим с нещо вкусно, без да нарушава здравословния си начин на живот и без да приемаме излишни хидрогенирани мазнини и др. тогава идва ред на домашно приготвените курабии с овесени ядки! Вижте рецептата тук:
[прочети още]Рецептата ни днес е освен здравословна и кето, защото съдържа и бадемово брашно. Можете да следите десертите и рецептите, които предоставяме всеки месец. Ще се радваме да ни споделяте какво се е получило.
[прочети още]Една рецепта с цели 125 рама от прекрасната и полезна ядка макадамия . Един съвет - ако в нашите рецепри видите "захар" не забравяйте, че можете да я замените са повече полезност например с мед, кокосова захар, или заместител - еритритол.
[прочети още]С последният ни блог за тази годината искаме да Ви пожелаем Весела Коледа и нека Рождество Христово донесе на вас и вашите семейства радост и смях, спокойствие и мир, които да намерят продължението си в здрава и просперираща Нова година. Преживейте една наистина вълшебна Коледа, заредете се с щастливи емоции и нека заедно и по-силни посрещнем Новата 2025 година!
[прочети още]Турон е много стар сладкиш от арабски произход. Твърди се, че маорите са изобретили турон преди повече от 500 години в Джиджона, малко градче на около 30 мили на север от Аликанте (Испания). Той е често консумиран по Коледа в Испания, но полследно време набира популярност и удома.
[прочети още]С наближаването на празниците, трапезата става все по-отрупана, изкущенията все по-големи, а желанието за нови вкусни сладкиши се утроява! Ако и вие искате да пробвате да направите нещо ново, то тествайте наша рецепта за пай с пекан. Там където виждате нещо, което не ви допада го заместете с по-здравословна алтернатива и тка ще си освободите място за повече тестване на нови рецепти, защото този месец и декември ще споделяме не по една месечно, а по две!
[прочети още]Киноата е богата на протеини, фибри и основни витамини и минерали като магнезий, желязо, калий и витамини от група В. Тя съдържа всички девет незаменими аминокиселини, което я прави пълен източник на протеини, необичаен за растителна храна. Затова и днес сме Ви подготвили една вкусна рецепта с киноа и бадеми.
[прочети още]Есента е идеалното време да дадете на тялото си хранителен тласък, а суровите ядки са отлично допълнение към вашата сезонна диета! Богати на хранителни вещества – пълни със здравословни мазнини, протеини и основни витамини, суровите ядки ви помагат да останете енергични и сити през по-хладните дни.
[прочети още]Как да си приготвим вкусен печен нахут, който да комбинираме с летни напитки или който просто може да ни бъде разнообразна храна ако искаме нещо ново, но и здравословно!
[прочети още]Ако обичате шоколад с ядки, можете да си го приготвите и в домашни условия. Вкусът на домашния шоколад с ядки е незаменим. В тази рецепта ще Ви покажем колко лесно можете да приготвяте лесни и полезни вкусотии удома!
[прочети още]Бадемовото брашно е познато със своите полезни съставки и като цяло бадемите са отличен избор като част от диета с нисък гликемичен индекс при диабет. Четвърт чаша от брашното осигурява 40% от препоръчителния дневен прием на витамин Е. То също е добър източник на фолиева киселина и Витамин B3 и в състава му влизат някои ключови за здравето на костите минерали – калий, фосфор, калций и цинк.
[прочети още]Как да приготвим вкусни домашни крекери със семена, които да са неустоими за хапване за цялото семейство?
[прочети още]Скъпи прители, специално за Вас сме подготвили книжка с ТОП 10 рецепти със семена и ядки!
[прочети още]Консумацията на макадамия може да повлияе положително състоянията на метаболитен синдром като висока кръвна захар, високо кръвно налягане, високи нива на триглицериди, недостатъчни нива на HDL холестерол. А как да си направите мляко от нея?
[прочети още]Как да си приготвите вкъщи сурова веган майонеза от бразилски орех и авокадо. Авокадото и бразилският орех са най-богатите на хранителни вещества храни и се комбинират отлично като вкус и хранителен състав.
[прочети още]Марципанът е продукт, който всички свързват с бадемите. Произхода на марципана е много оспорвана тема. Предполагаемите откриватели на марципана се считат Китай, Близкия Изток, Германия и Унгария. Лично на нас марципана ни е познат като немски продукт съдържащ бадеми, захар и яйчни белтъци.
[прочети още]Как да си приготвим домашно фъстъчено масло? За какво се използва фъстъченото масло? На тези въпроси ще отговорим в тази статия и ще трансформираме представата ви за фъстъците, които основно познаваме като ядки, които хрупаме когато сме гладни, изпечени със сол.
[прочети още]Как можете да си направите домашен веган сос от кашу за по-малко от 15 минути в домашни условия, който сос не съдържа никакви животински продукти, не съдържа глутен и е перфектната добавка към вашето ястие или салата. Веган сос от кашу е много подходящ да замести консумацията на млечни и яйчни продукти в дневния ви хранителен режим.
[прочети още]Един от може би най-популярните сосове в света е песто. Много лесно можете да приготвите сами сос песто в няколко лесни стъпки. Приготвянето на този емблематичен сос песто е лесно, като се комбинират босилек, ядки, чесън и зехтин. В рамките на няколко минути можете да приготвите сами вкъщи уникалния сос песто за салати, пица, пиле и паста, без да се изискват умения на професионален шеф готвач.
[прочети още]