ktagroltd.zendesk.com
Характеристиките на киноата я правят подходяща култура за осигуряване живота на екипажите в космически екологични системи на НАСА! Киноата е без глутен и е лесна за усвояване, а от нас можете да си поръчате с безплатна доставка! Сега необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Хубаво е да си подготвите два тигана или два отделни съда, за да ви по-удобно. Зaгpeйтe oлиoтo и дoбaвeтe към него къpитo като зaпъpжитe зa кpaткo. Сипeтe измитaтa вече кинoa и зaлeйтe c 1 1/2 ч.ч. вoдa, кипнeтe и вapeтe oкoлo 15-20 минути пoд пoхлупaк нa cлaб oгън.
В тoвa вpeмe в дpуг тигaн зaпeчeтe бaдeмитe дo злaтиcтo. Кoгaтo кинoaтa ce cвapи, я cмeceтe c бaдeмитe, oвкуceтe cъc coл (морска, хималайска) поръсете нacтъpгaнo cиpeнe и по желание пopъceтe и c мaгдaнoз.
Една рецепта с цели 125 рама от прекрасната и полезна ядка макадамия . Един съвет - ако в нашите рецепри видите "захар" не забравяйте, че можете да я замените са повече полезност например с мед, кокосова захар, или заместител - еритритол.
[прочети още]С последният ни блог за тази годината искаме да Ви пожелаем Весела Коледа и нека Рождество Христово донесе на вас и вашите семейства радост и смях, спокойствие и мир, които да намерят продължението си в здрава и просперираща Нова година. Преживейте една наистина вълшебна Коледа, заредете се с щастливи емоции и нека заедно и по-силни посрещнем Новата 2025 година!
[прочети още]Турон е много стар сладкиш от арабски произход. Твърди се, че маорите са изобретили турон преди повече от 500 години в Джиджона, малко градче на около 30 мили на север от Аликанте (Испания). Той е често консумиран по Коледа в Испания, но полследно време набира популярност и удома.
[прочети още]Скъпи приятели, искрено се радваме на интереса Ви към рецептите които споделяме, затова днес решихме да Ви споделим една специална рецепта за тахан от черен сусам. Черения сусам е особено богат източник на макроминерали и микроелементи. Той е и добър изтник на желязо, мед и манган, които са важни за регулирането на метаболизма, функционирането на клетките и имунната система, както и за циркулацията на кислород в тялото.
[прочети още]С наближаването на празниците, трапезата става все по-отрупана, изкущенията все по-големи, а желанието за нови вкусни сладкиши се утроява! Ако и вие искате да пробвате да направите нещо ново, то тествайте наша рецепта за пай с пекан. Там където виждате нещо, което не ви допада го заместете с по-здравословна алтернатива и тка ще си освободите място за повече тестване на нови рецепти, защото този месец и декември ще споделяме не по една месечно, а по две!
[прочети още]Есента е идеалното време да дадете на тялото си хранителен тласък, а суровите ядки са отлично допълнение към вашата сезонна диета! Богати на хранителни вещества – пълни със здравословни мазнини, протеини и основни витамини, суровите ядки ви помагат да останете енергични и сити през по-хладните дни.
[прочети още]Как да си приготвим вкусен печен нахут, който да комбинираме с летни напитки или който просто може да ни бъде разнообразна храна ако искаме нещо ново, но и здравословно!
[прочети още]Ако обичате шоколад с ядки, можете да си го приготвите и в домашни условия. Вкусът на домашния шоколад с ядки е незаменим. В тази рецепта ще Ви покажем колко лесно можете да приготвяте лесни и полезни вкусотии удома!
[прочети още]Бадемовото брашно е познато със своите полезни съставки и като цяло бадемите са отличен избор като част от диета с нисък гликемичен индекс при диабет. Четвърт чаша от брашното осигурява 40% от препоръчителния дневен прием на витамин Е. То също е добър източник на фолиева киселина и Витамин B3 и в състава му влизат някои ключови за здравето на костите минерали – калий, фосфор, калций и цинк.
[прочети още]Как да приготвим вкусни домашни крекери със семена, които да са неустоими за хапване за цялото семейство?
[прочети още]Скъпи прители, специално за Вас сме подготвили книжка с ТОП 10 рецепти със семена и ядки!
[прочети още]Консумацията на макадамия може да повлияе положително състоянията на метаболитен синдром като висока кръвна захар, високо кръвно налягане, високи нива на триглицериди, недостатъчни нива на HDL холестерол. А как да си направите мляко от нея?
[прочети още]Как да си приготвите вкъщи сурова веган майонеза от бразилски орех и авокадо. Авокадото и бразилският орех са най-богатите на хранителни вещества храни и се комбинират отлично като вкус и хранителен състав.
[прочети още]Марципанът е продукт, който всички свързват с бадемите. Произхода на марципана е много оспорвана тема. Предполагаемите откриватели на марципана се считат Китай, Близкия Изток, Германия и Унгария. Лично на нас марципана ни е познат като немски продукт съдържащ бадеми, захар и яйчни белтъци.
[прочети още]Как да си приготвим домашно фъстъчено масло? За какво се използва фъстъченото масло? На тези въпроси ще отговорим в тази статия и ще трансформираме представата ви за фъстъците, които основно познаваме като ядки, които хрупаме когато сме гладни, изпечени със сол.
[прочети още]Как можете да си направите домашен веган сос от кашу за по-малко от 15 минути в домашни условия, който сос не съдържа никакви животински продукти, не съдържа глутен и е перфектната добавка към вашето ястие или салата. Веган сос от кашу е много подходящ да замести консумацията на млечни и яйчни продукти в дневния ви хранителен режим.
[прочети още]Един от може би най-популярните сосове в света е песто. Много лесно можете да приготвите сами сос песто в няколко лесни стъпки. Приготвянето на този емблематичен сос песто е лесно, като се комбинират босилек, ядки, чесън и зехтин. В рамките на няколко минути можете да приготвите сами вкъщи уникалния сос песто за салати, пица, пиле и паста, без да се изискват умения на професионален шеф готвач.
[прочети още]